Outplacement en loopbaanontwikkeling

Afscheid nemen van medewerkers is niet altijd makkelijk. Om welke reden je medewerker ook een andere weg inslaat, Misteli Search zorgt ervoor dat dit voor beide partijen goed verloopt. In een traject van 3 of 6 maanden begeleiden we mensen naar nieuw werk.

Iedere medewerker heeft een unieke behoefte aan begeleiding. Onze kennis vanuit de branche gebruiken we graag om hen verder te helpen. Wij genieten ervan elk outplacementtraject zo aan te passen dat het succesvol verloopt. Medewerkers die wij coachen krijgen onze volle aandacht. We motiveren voortdurend, ook als het even tegenzit. Maar we verwachten ook eigen verantwoordelijkheid.

Het outplacement/loopbaanontwikkeling programma van Misteli Search bestaat uit 4-fasen:

1. Kennismakingsgesprek

Elk traject start met een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor in Soest dan wel online. Hierin inventariseren wij de behoefte en de mogelijkheden binnen een 3 of 6 maanden traject en maken een plan op maat. Wij bespreken de loopbaan tot nu toe en bepalen de doelstelling. Ook zijn wij direct transparant over de kosten.

2. Loopbaanheroriëntatie

In de coaching gesprekken met de kandidaat gaan wij actief in op vragen als: ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en een ‘wil-assessment’: wat wil je nu echt zonder last van verwachtingen van anderen en irreële eisen aan jezelf. De arbeidsmarkt is krap en wordt mogelijk nog krapper. In deze fase worden door zelfanalyse de persoonlijke kwaliteiten gezamenlijk in kaart gebracht. Wij maken hierin ook gebruik van een online persoonlijkheidstest waarvan de uitkomst meegenomen wordt. Weten wie je bent en binnen welke kaders je verder wil in je carrière zijn essentieel om de volgende stap te zetten.

3. Presentatie op de arbeidsmarkt

Nu je persoonsprofiel en je zoekprofiel is opgemaakt en het duidelijk is wat je kan en wil, worden met een positieve houding stappen gezet richting de arbeidsmarkt. De activiteiten zijn er op gericht dat de kandidaat zich zelfverzekerd en meer bewust van zijn eigen kwaliteiten, op de arbeidsmarkt kan begeven. Naast aandacht voor het CV, social media en netwerken wordt tijd besteed aan hoe herken je een functie die bij je past.

4. Sollicitatiebegeleiding

In deze fase van het traject benadert de kandidaat actief de arbeidsmarkt, met als doel het vinden van een passende baan. Wij bieden intensieve coaching bij het daadwerkelijk solliciteren, het voor- en nabespreken van sollicitaties en het mee zoeken naar de verdere mogelijkheden. De kandidaat kan gebruik maken van ons netwerk, we bespreken sollicitatietechnieken, persoonlijke presentatie en onderhandelingsvaardigheden. Ook valt hier de inschrijving bij werving- en selectiebureaus en vacaturebanken onder, gericht op de ideale functie als ook actief zichtbaar willen zijn voor de arbeidsmarkt.

Looptijd en tarief

Wat ons betreft is het traject flexibel in te vullen. Dit geldt zowel voor de individuele aanpak, de diverse sessies als de open inloop middagen met anderen. Voor een intensief 3 maanden traject hanteren wij een tarief van € 3500,- exclusief BTW. Voor 6 maanden rekenen wij een tarief van € 5000,- exclusief BTW.

 

Voor verder maatwerk en als je meer informatie wilt, bel gerust!

Overige diensten

 • Carrière-boost
  Carrière-boost

  Om in een moeilijke tijd toch de ideale baan te vinden.

  Lees verder →

 • Personal Coaching
  Personal Coaching

  Concrete begeleiding voor jouw toekomstplan.

  Lees verder →

 • Hearthunting
  Hearthunting

  Waar ons 'heart' ligt, voor vaste en interim posities.

  Lees verder →